00 36 70 375 9442

Büki Gyógyfürdő

Büki Gyógyfürdő

A 14 hektáros parkterületen 11 fedett, 4 félig fedett és 11 nyitott medence várja a vendégeket. Egész évben fogadja a fürdőzőket a fedett fürdő, ahol a korszerűen megújult medencetérben gyógyvizes medencék biztosítják a gyógyító fürdőzés lehetőségét. A fedett fürdőhöz csatlakozó, gyógyvízzel feltöltött, félfedett medencében télen-nyáron hangulatos a fürdőzés, az úszófolyosóval összekötött ivóvízzel feltöltött medencék pedig gondoskodnak arról, hogy a sportos életmódot kedvelőknek a téli hónapokban se kelljen nélkülözniük az úszási lehetőséget. A szintén egész évben nyitva tartó fedett élményfürdő a család minden tagjának vidám kikapcsolódást biztosít.

Szerencsés véletlennek köszönheti létét a Büki Gyógyfürdő: a huszadik század első felében megkezdett, majd az ötvenes évek végén egyre intenzívebben folytatott szénhidrogén-kutató fúrások eredményeként váratlanul hatalmas vízoszlop tört a felszínre.

A kezdeti árokfürdőzések időszakát dinamikus fejlődés követte. Ma a Büki Gyógyfürdő Magyarország harmadik legnagyobb fürdője, neve Európa-szerte ismert. Fürdőnk több mint fürdő, hiszen a Bükfürdőre látogató vendég mindent megtalál, ami a tökéletes kikapcsolódáshoz szükséges.

Gyógyító víz gondoskodik a mozgásszervi panaszok enyhüléséről, a gyógyulásról. A speciális összetételű gyógyvíz - magas kalcium-magnézium-hidrogénkarbonát tartalma miatt - különösen javallott mozgásszervi megbetegedések, egyes gyomorbántalmak és nőgyógyászati panaszok kezelésénél. Fizioterápiás Intézetünkben gyógyvízre alapozott korszerű terápiás eljárások vehetők igénybe, s a terápiás arzenálból nem hiányoznak az alternatív gyógymódok sem.

A fürdő megújult Fizioterápias Intézetében a korszerűen kialakított kezelőhelyekhez magas színvonalú szakmai háttér társul. A büki gyógyvíz különösen az alábbi betegségek kezelésénél alkalmazható hatásosan:

- csontritkulás (osteoporosis),
- meszesedés (spondylosis),
- porckopás (arthrosis),
- porckorong elváltozás (discopathia),
- lumbágó,
- Bechterew-kór;
- krónikus izületi gyulladás,
- köszvény,
- lágyrész reumatizmus,
- ortopédiai és idegsebészeti műtétek utáni rehabilitáció,
- baleseti utókezelés,
- krónikus nőgyógyászati és urológiai gyulladások,
- krónikus gyomorhurut,
- fekélybetegség,
- emésztési zavarok

A fürdő egész évben várja a gyermekes családokat. A kisgyermekek részére kialakított játszóparkban, a gyermekmedencékben és pancsolókban örömteli perceket tölthetnek az apróságok.
Feszített víztükrű úszómedencék, sportpályák és számos sportolási lehetőség várja a sportos életmód kedvelőit, akik - az öntevékeny mozgás mellett - egész évben, rendszeresen, változatos szervezett sportprogramokon (vízi gimnasztika, thai chi, aerobik) vehetnek részt.
Az 1,7 hektáron fekvő, exkluzív kikapcsolódási lehetőséget nyújtó Rekreációs Parkban működő fedett élményfürdőben sodrófolyó, pezsgőmedence, pezsgőágyak és egyéb vízi attrakciók gondoskodnak az üdítő fürdőzésről.
A fürdő területén és a fürdőhelyen hideg- és melegkonyhás büfék, éttermek, butikok, fodrászat, pedikűr, manikűr és számos egyéb szolgáltatás várja a vendégeket. A közelben található Európa egyik legnagyobb golfpályája.

A gyógyvíz ellenjavallott súlyos szív- és érrendszeri betegség, trombózis, rosszindulatú daganat, tbc, heveny gyulladásos betegség és terhesség esetén. A fürdő speciális összetételű gyógyvizének gyógyászati szempontból kedvező hatása abban az esetben tud hatékonyan érvényesülni, ha a korszerű terápiás eljárásokat - amennyiben az valamilyen ok folytán nem ellenjavallott - a gyógyvíz fürdőzés formájában történő igénybevétele is kiegészíti. Javasolt 10-29 kezelést tartalmazó kúracsomagok igénybevétele, melyeket - szakorvosi vizsgálat után -személyre szabottan állítanak össze. Ezen kúracsomagok esetén külön fürdőbelépő megváltása nem szükséges, hiszen azok magukban foglalják a fürdő területére történő belépés lehetőségét.
A gyógyvíz ivókúrára is alkalmazható. Ebben az esetben a kalcium gyulladáscsökkentő, a magnézium epehajtó, a keserűsó hashajtó hatását használják ki.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:
Büki Gyógyfürdő Rt.
Cím: H-9740 Bükfürdő, Termál krt. 2.
Telefon: 00 36 94 358 022, 00 36 94 358 660
Fax: 00 36 94 358 023